Dadang & Diding bersaudara

Dina hiji mangsa Abah Jumhana malihara anu namina satoa meong, eta meong teh cek beja tina kolotna ras Persia, Nagara jauh pisan anu terkenal tina para ahli Hadist jeng para penghafal Al-Qur’an ti zaman Nabi sampe ka ayeuna. Sanajan eta meong anu ku Abah Jumhana diingu, henteu saratus persen murnia ti nagara Persia, eta teh tos jadi ucing peranakan. Jadi teh eta meong disebat ras peranakan ku sabab tos jauh tina anu aslina. Lain manungsa bae nyah anu disebat peranakan, horeng satoa geh aya anu disebat peranakan. Ari Abah malihara eta meong sakaligus dua pameget sareng awewe. Ku Abah eta meong dinamian Dadang A Fillah sareng Sabrina Diding El-Kareem. Mungguh beja mah amun gaduh paliharaan cenah teh kudu dinamian supados nya rada gampang bae eta mah manggilna pang te pahili jeng anak sorangan. (hoyong maca carita-carita Sunda disini tempatnya)

Ari ngomong-ngomong soal meong, Abah Jumhana arek carita, cenah saur para jalmi anu alim disebatkeun bahwa sajarah meong dina kabudayaan Islam eta aya. Sebab cenah aya Ulama Alim tur Perawi Hadist namina dilaqobkeun ujungna eta pake akhiran Meong, anu disebat Abu Hurairah tea. Ari kitu mah hayu urang bahas sakilas tentang sajarah meong dina peradaban Islam sebab sampe-sampe aya Perawi Hadist disebat Abu Hurairah. Mungguh artikel-artikel anu ku Abah Jumhana baca, cenah mungguh beja mah anu namina Bangsa Arab teh nyebatkeun kana eta binatang teh pake sebutan Hurairah, tah jadi anu ngarana meong teh bahasa Arabna eta Hurairah.

Mungguh kabar dina sajarah islam, anu namina ucing teh disebat binatang istimewa kadudukanna dina sajarah peradaban islam. Menurut buku anu Abah baca, di mana seer penulis anu nyebatkeun sebab ari meong teh istimewa kusabab Kanjeng Nabi Muhammad SAW pernah berpesan kana para sahabat, supaya menyayangi ucing sapertos anjen sayang kana keluarga nyalira. Menurut riwayat oge, Kanjeng Nabi teh ngagaduhan meong anu dinamian Mueeza. Sungguh alus pisan nami meong Kanjeng Nabi teh, salain alus namina, meong Kanjeng Nabi teh upami nguping kana suara adzan, eta si ucing teh langsung ngeong-ngeong tur suarana teh sapertos suara lantunan adzan, Subhanallah.
Selain riwayat-riwayat di luhur, masih seer keneh carita-carita lain tentang keistimewaan meong sehingga urang kedah gaduh kareseup kanu namina meong tea. Sebab mungguh carita keneh, eta rupa meong pernah dijadikan mata duit pada abad ka-13. Selain eta, upami urang sering maca kana karangan-karangan sastrawi orang Arab, seer eta para penyair Arab mah te ragu-ragu nyieun siiran jang meong peliharaanna, karena saking hook jeng bogohna kana eta meong.

Tah sahingga, dina hiji waktu Abah teh nyempatkeun ameng ka Pasar Satwa dan Tanaman Hias Yogyakarta (PASTY) anu aya di daerah Krapyak Wetan lebih dhohirna tempatna teh di Jl. Bantul Km. 01 No. 141, Gedongkiwo, Mantrijeron atawa di dekat lampu merah Dongkelan, Ringroad Selatan, Bantul, Yogyakarta. Di pasar PASTY urang bisa hunting sagala mahluk kesayangan tina rupa-rupa manuk, oray, guguk, kalenci sampe rupa-rupa ucing dengan segala varian jenis sareng ras-na. Wasilah tina silaturahim ka pasar PASTY akhirna Abah memutuskan hendak malihara ucing. Alasanna sederhana ari ngurusan ucing teh, lumayan lah itung-itung ngajalankeun Sunah Nabi bae lah, kabagjaan menang ditambah ku pahala tina ngurusanna.

Saminggu samantas ti pasar PASTY akhirna Abah ngadopsi meong tina babaturan anu bager pisan. Dimana eta babaturan teh gadung ucing namina si Muiz ngalahirkeun lima ucing, sahengga anu dua diadopsi ku Abah teras dinamian eta ucing teh ku Abah nganggo nami Dadang sareng Diding. Gholibna manungsa ngurusan satoa eta teh aya bae suka dan dukana, nya wajar atuh da Abah mah tacan boga anak, boro ning boga anak ja Pamajikan geh tacan. Eta si Dadang & Diding teh mani nurut pisan, jeng manja bari kadaharanna geh kedah meser bae ka tempat Petshop. (Ingin kucing anda sehat dan gemuk) Saminggu sakali diibakan sareng Sabun te khilaf eta geh dianggoan sampo oge. Ari jadwalna ibak eta budak dua teh dina dinten Sabtu, sebab dina dinten eta  teh Abah libur tina padambelan, jadi upami dinten mingguna si Dadang & Diding bari tos kasep jeng gelis tiasa diajak ameng ku Abah. Kadang mah ameng ka pasar, Mall, toko buku, Masjid, Madrasah, kadang mah Dadang & Diding teh ameng dua-an bae di parkiran SMA Muhammadiyah IV sareng halaman Masjid Perak Kotagede.

bersambung . . .

amenesia

Tidak ada komentar:

Posting Komentar